En hälso variant

 
 
Igår blev det en heldel timmar i köket ...
 till mat hade vi en super god porterstek....
drömtårtan till kaffe ...
och till kvällsmål blev det ...
 
SPENATPLÄTTAR
 
4 ägg
1 l röd mjölk
1 tsk salt
4½ dl mjöl
150 g djupfryst spenat
 
Rör ihop ägg, mjölk, salt och mjöl och tillsätt sedan den upptinade spenaten. Låt degen svälla c 15 minuter. Stek plättarna i smör.
 
Servera med rårörda lingon.
 
Helt härligt att kunna servera en lite hälsosammare variant av plättar ... utan socker, sylt och grädde ... och också helt härligt att ändå få höra när barnen ropar efter mera ... SÅ GODA ÄR DOM ;)  
 

Inga kommentarer:

Söndagslyx!

Stiger först upp av alla och börjar söndagen med att blanda ihop en våffelsmet. Så ... efterhand som resten av familjen vaknar blir do...