Husmanskost

 
 
Det har varit en massa skriverier om skolmaten i tidningar den senaste tiden.... hur svårt kan det vara att tillreda vanlig husmanskost???
 
Visst är det gott med lite lyxmat, exotiska smaker ...
men vill man att hela familjen äter och blir mätta så är det nog vanlig husmanskost som gäller.... åtminstone här i Villa Alén
 
MOS OCH KORVSÅS
 
sås:
1 HK blålänk
smör
2 dl grädde
4 dl vatten
½ dl maizena mjöl (mörk)
2 msk ketchup
1 msk soja
salt och vitpeppar
 
mos:
2 kg potatis av den mjöligare sorten
25 g smör
mjölk
 
Ta bort skinnet på korven och skär den i bitar. Stek i smör.
Blanda grädde, vatten maizena och ketchup i en skål. Häll över korven. Låt puttra sakta en stund. Tillsätt soja samt salt och peppar enligt eget tycke.
 
Koka potatisen. När den är mjuk och för att få mosen helt klumpfri brukar jag först passera potatisen genom en potatispress. Tillsätt smöret och sedan mjölk så att mosen får en sammetslen konsistens.
 
Servera med rivna morötter, grynost och gurksallad.
 
Vips  ... husmanskost när den är som enklast och bäst.
 

Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...