Under ett täcke

 
Torsdagens lättbakade dessert.
 
Som kan ätas som sådan eller varför inte serverad den till lite vanlijglass.
Sommarens bär har plockats ur frysdisken ;)
 
MARRÄNGDESSERT MED SOMMARENS BÄR
 
2 påsar blandade bär (á 250 g)
(påsarna jag köpte innehåll jordgubbar, hallon och svarta vinbär)
 
Maräng:
2 äggvitor
1½ dl socker
 
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bären ur frysen och bred ut dem jämt i en pajform. Låt halvtina medan ugnen blir varm.
 
Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum och tillsätt sedan sockret lite i taget under fortsatt vispning.
 
Bred ut marängen över bären. Grädda tills marängen börjat få en fin gyllene färg och ytan känns torr (c. 10 minuter)
 
 
Så himla gott .. så himla enkelt!
 
 
 
 
Så himla skönt med fredag :)
 

Inga kommentarer:

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...