Dallas

 
 
 
Dallasbullen är trots sitt namn inget som kommer från den amerikanska kontinenten.
 
Dallasbulla är något man brukar äta på caféer men en bulle jag tror man sällan bakar hemma.
 

 
 
Villa Alén gjorde det idag ... baka härliga Dallas bullar.
 
Kännetecken för en Dallasbulle är den sammetsmjuka vaniljkvark fyllning.
 
DALLASBULLA
 
(24 små bullar)
 
25 g jäst
3 dl mjölk
½ ägg
1 dl socker
1 tsk salt
8-9 dl mjöl
100 g smör
 
fyllning:
150 g smält smör
1 burk vaniljkvark
½ dl ljus sirap
1 påse vaniljsås ingredienser (Ekströms)
1 msk vaniljsocker
 
pensling:
ägg
 
garnering:
florsocker
 
Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt ett halvt ägg (enklast om du tar ett ägg och vispar det och sedan tar hälften av det), socker, salt och mjöl. Tillsätt till sist det rumsvarma smöret. Arbeta degen c 5 minuter i hushållsmaskin. Låt degen jäsa c ½ h. Gör under tiden fyllningen. Blanda samtliga ingredienser i det smälta smöret och rör om väl.
 
Kavla ut degen och bred ut 3/4 dl av fyllningen och rulla sedan ihop. Skär c 2 cm breda bitar av bulla längden. Låt bullarna jäsa c ½ h.
Pensla sedan med ägg och fördela resten av fyllningen på bullarna.
 
Grädda i 225 grader i c 12-14 minuter.
 
Garnera med florsocker innan servering.
 

 
Bullatjuven Ville ♥
 
Följer fars fotspår ... älskar nybakat!
 
 
Ha en mysig lördag.
 
 
Vi ska lördagsmysa med räksmörgåsar och ett glas vitt.
 

Inga kommentarer:

Kom in i rätt höststämning

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Smakrika och färgglada  soppor är både vackra att se på och goda att äta. ...