En fläta

 
På ett buffé bord måste det ju finnas en vacker bröd. Gårdagens bröd var en ungsfärsk
 
VITLÖKSFLÄTA
 
 
1 påse torr jäst 
5 dl vatten
13 dl mjöl
1 msk olja
2 tsk salt
 
fyllning:
 150 g smör
2 st vitlöksklyftor
(rör ihop smör och pressad vitlök)
 
Blanda torrjästen med mjölet.Tillsätt salt, olja och vatten (40°).
Arbeta degen i hushållsmaskin i c 5 minuter. Låt degen jäsa c 30 minuter.
Kavla ut degen på ett mjölat bord och bred på vitlökssmöret jämt över hela degen.
Rulla ihop degen som en rulltårta och dela rullan i två delar och dela sedan varje rulla på längden (så som jag gjorde HÄR). Fläta nu alla fyra delar. Låt jäsa under duk c 30 minuter. Grädda i 225 grader i c 20-25 minuter.

 

Inga kommentarer:

En lite bortglömd sötsak

Jag hade ingen tid att blogg om min födelsedags"tårta" innan resan ... så tänkte göra det nu istället.  Det bjöds på en en...