Fungerar till mycket...

 
 
 


Igår var det ganska tomt i vår brödlåda och för att ha bröd till kvälls te och till fruskost bakade jag ett lantbröd ... närmare bestämt pogača som dom kallar denna typ av bröd inom Balkan.
 
Pogača passar till väldans mycket .. . förtum till kvällsmål  så är brödet helt ypperligt till många olika maträtter till vilket man vill servera något i brödform.
 
 POGAčA - LANTBRÖD
 
500 g mjöl
1 påse torrjäst
1 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
1 dl vatten
 
Blanda mjöl, jäst, salt och det rumsvarma smöret så det blir en jämn och små gryning massa. Värm mjölk och vatten till 42 grader. Häll i vätskan under omrörning , forsätt arbeta till degen är fast och fin ... c 5 minuter i hushållsmaskin. Låt jäsa c 30 minuter.
 
Pensla en ungfast form med olja och placera degen i formen. Lägg nu på ugnen 225 grader och låt degen jäsa medan ugnen blir varm. Skär tunna skåror över degen med en kniv. Grädda i c 40 minuter.
 


Inga kommentarer:

En lite bortglömd sötsak

Jag hade ingen tid att blogg om min födelsedags"tårta" innan resan ... så tänkte göra det nu istället.  Det bjöds på en en...