♥ Till far ♥

 
 
En GLAD FARSDAG önskas alla pappor som tittar in!
 
Papporna är firade i Villa Alén.
 
Det dukades fram till en brunch för Robban, min pappa och Robbans pappa idag.
 
Och till en brunch hör det alltid något sött ... dagens söta bidrag till brunchen blev en läcker kombination  ... smultopping, blåbär och en krämig fyllning innehållande färskost.
 
Dessa mjuka rutor är som små bakelser.
 
 
MJUKA RUTOR MED BLÅBÄR OCH SMULTOPPING
 
150 g smör
1½ dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
 
smultopping:
75 g smör
1 3/4 dl mjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
 
fyllning:
200 g färskost
1 dl crème fraiche
½ dl socker
2 ägg
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk potatismjöl
5 dl blåbär
 
Börja med att fixa smultoppingen. Hacka snabbt samman alla ingredienser. Ställ i kylen för att vila.
 
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda väl och tillsätt till sist mjölken. Bred ut smeten i en form 22x32 cm som du klätt med bakplåtspapper.  Grädda i 175 grader i 15 minuter.
 
Blanda samtliga ingredienser förutom blåbären till fyllningen. Häll varsamt över den förgräddade kakan och fördela sedan blåbären jämt över kakan. Fördela till sist smultoppingen över. Grädda i 200 grader c 20 minuter.
 
Låt kakan svalna i formen och skär sedan i rutor.
 
(Gör du en dubbelsats kan du använda dej av en vanligt stor långpanna)
 

1 kommentar:

Christina sa...

Mums, det såg gott ut. :)

En lite bortglömd sötsak

Jag hade ingen tid att blogg om min födelsedags"tårta" innan resan ... så tänkte göra det nu istället.  Det bjöds på en en...