Räktårta

 
Vi hade den på julbordet ... men den lämpar sej lika bra på ett somrigt buffebord ... ja och varför inte som förrätt till nyåret.
 
RÄKTÅRTA
 
botten: 
200 g kavring ... jag hade mjukt svartbröd
75 g smält smör

fyllning:
4 gelatinblad
400 g skalade räkor
400 g Philadelphiaost
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 rödlök
finhackad dill
saft av en citron
salt och peppar

Garnering:
räkor, dill, citronskivor

Mixa kavringen till smulor och blanda sedan ner det smälta smöret. Tryck ut  i en form med löstagbart botten. Lägg gelatinbladen i blöt ... c 5 minuter. Rör philadelphiaost, crème fraîche och majonnäs till en slät röra. Smält gelatinet i citronsaften. Rör ner gelatinblandningen i philadelpiharöran. Smaka av med salt och peppar. Hacka räkorna så dom blir lite mindre, spara några till garnering. Vänd till sist ner den finhackade rödlöken, dillen och räkorna. Låt stelna i kylen i ca 6 timmar. Garnera precis innan.

Inga kommentarer:

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...