Desserten och slutet

 
 
En liten fräsch dessert som passar fint att göra direkt i glas. Detta är ett enkelt och gott recept. Desserten kan väl förberedas dagen före festen. Citronmoussen passar efter all sorts mat, eftersom den är så lätt och frisk i smaken. Frysta bär kan bytas ut mot färska ... och de färska jordgubbarna behöver man knappast marinera!
 
CITRONMOUSSE med marinerade jordgubbar
(4-5 st portioner)
 
 
citronmosse:
1 gelatinblad
2 äggvitor
2 äggulor
3/4 dl socker
1 ½ dl grädde
rivet skal av 1 citron
2 msk pressad citron
 
marinerade jordgubbar:
½ liter fyrsta jordgubbar
c 4 msk honung
½ dl vatten
lite citron
 
Lägg gelatinbladet i blöt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ägggulorna och socker till en slät massa. Vispa grädden. Blanda ner citronskalet i äggulevispet. Lös upp gelatinbladet i citronsaften i en kastrull. Det behöver bara bli så varmt att gelatinbladet smälter. Rör sen försiktigt ner det i ägguleblandningen. Vänd därefter ner grädden och till sist äggviteskummet. Blanda väl. Fördela citronmossen i glas och ställ kallt ett par timmar.
 
Värm vatten och honung i en kastrull. Smaka av med lite citron. Skiva de lätt tinade jordgubbarna och häll sedan över marinaden. Låt stå kallt innan servering.
 
Servera citronmoussen kall med marinerade jordgubbar.
 
 

 
Och enligt tradition avslutades kvällen med ...
 
IRISH COFFEE
 
4 cl Irländsk  whiskey
2 tsk farinsocker
starkt bryggkaffe
lättvispad grädde
 

Inga kommentarer:

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...