Bröd till många



I och med att jag ändå var hemma idag så kunde jag lika bra baka ett gott bröd.



Ett super ljust bröd jo ... men med en härlig hård yta som ger lite tuggmotstånd  gör att detta ljusa bröd helt gott. De stora hålen i brödet  ... jo det har brödet fått på grund av den långa jäsningstiden. 



Brödet tar kanske länge att laga men 95 % av tiden är för jäsning och gräddning ... så igen ett enkelt bröd att baka. 

Brödet lämpas sej fint till buffébordet, till en sallad, till en soppa 
.... och till en sjuk liten tös :)

BRÖD TILL MÅNGA

10 dl KALLT vatten
2 påsar torr jäst
1 msk salt
2 l mjöl

Blanda degen väl ... c 5 minuter i hushållsmaskin. Låt degen jäsa 2 h under plast. Som ni kan se så är degen väldigt lös! Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta inte degen ... då förstör du de fina bubblorna. Dela degen i tre delar. Forma till långa limpor. Grädda brödet direkt 275 grader i c 13-15 minuter ...tills brödet får en fin färg. Öppna luckan så lite värme kommer ut och fortsätt att grädda brödet i 150 grader i ytterligare 70 minuter. 
Låt svalna utan du så brödet får den där goda ytan. 

Inga kommentarer:

En lite bortglömd sötsak

Jag hade ingen tid att blogg om min födelsedags"tårta" innan resan ... så tänkte göra det nu istället.  Det bjöds på en en...