Fastlagssöndagen

 
 
En god söndag :)
 
Vill du ha din fastlagsbulle med mandelmassa ska du välja bullen med hjärta ... de andra är för dom som absolut ska ha sin fastlagsbulle fyllt med sylt.
 
Jag är en mandelmassa brud ♥
 
 
FASTLAGSBULLAR
 
100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
10 dl mjöl
 
pensling:
ägg
 
fyllning:
mandelmassa/sylt
Vispgrädde smaksatt med lite vaniljsocker
 
dekoration:
florsocker
 
 
Smält smöret och tillsätt mjölken. Vätskan ska vara 37 grader. Smula ner jästen. tillsätt salt socker och ägg. Blanda i mjöl efter hand och arbeta degen c 5 minuter i hushållsmaskin. Låt jäsa c 30 minuter. Baka till 12 st runda bullar . Låt jäsa c 30 minuter. Pensla med ägg. Grädda i 200 grader i 10 minuter.
 
Låt bullarna svalan. Skär av lock och fyll bullarna med någon av fyllningarna. Spritsa grädden på bullan och lägg till sist på locket. Sikta över florsockret. 
 

2 kommentarer:

Christina sa...

Jag äter också min fastlagsbulle med mandelmassa. Det känns som att äta en gräddatårta om du måste äta den med sylt. :)

Bella sa...

Precis så Christian ... som en gräddatårta blir det om man äter med sylt .. kunde inte ha sagt det bättre själv.

Finner inga ord ...

... och vet inte ens hur jag här på bloggen skulle kunna uttrycka mej gällande den tragiska händelsen som hänt i Ekenäs. Den berörd...