Lite franskt på sportlovet


En dessert med mycket chokladsmak har vi här. Desserten ska bakas dagen innan den ska ätas. 

FRANSK CHOKLADPAJ

125 g mjukt smör
½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
3 dl mjöl
1 äggula
1 krm salt

fyllning:
200 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
50 g smör
2 dl grädde

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajskalet. Tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylen c 1 h. Grädda sedan i 175 grader i c 25 min.

Hacka chokladen. Smält smöret  och tillsätt grädden. Låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smälter. Häll smeten i pajformen och ställ kallt över natten. 

Njut i glada vänners lag :)

Inga kommentarer:

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...