Runebergsdagen




 
Runebergsdagen firas nu inkommande vecka ... på tisdag 5.2.
Vi har lite tjuvstartat och njuter av fru Runebergs kända bakverk redan under helgen. 
 
 

 

Jag tycker om att göra saker lite enklare och snabbare  .... så även i år då det gäller bakning av Runebergstårtor blev det stora saker istället för många små.
 
Har fått två nya fina bakformar av mamma för en tid sen ... rektangulära med en diameter på c 16 cm. I och med att man bakar dom så här så blir dm saftiga och goda helt utan någon punsch- eller romblandning ... vilket i sin tur gör att även barnen gillar dom.
 
 
TVÅ STORA RUNEBERGSTÅRTOR
 
 
225 g mjukt smör
1½ dl socker
1½ dl farinsocker
3 ägg
2,25 dl mjöl
1,5 dl mald mandel
2 dl smulor från småbröd
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
hallonsylt
 
garnering:
hallonsylt
1 tup sockerglasyr
 
Rör smör, socker och farinsocker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner de torra ingredienserna och till sist mjölken. Häll smeten i de två stora formarna. Skeda ett par skedar hallonsylt i mitten på smeten. Grädda i 200 grader c 30 minuter. Låt svalna. Dekorera sedan varje tårta med hallonsylt och spritsa sedan runt sockerglasyr.
 
 
 
 
Ha en riktigt fin söndag!
 
 

Inga kommentarer:

Kom in i rätt höststämning

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Smakrika och färgglada  soppor är både vackra att se på och goda att äta. ...