Bröd till påsken

Bild ... dagens frukost!
 
 
Självklart ska det finns maltlimpa under påsken. Till dem som aldrig själv bakat kan jag säga så pass mycke att detta att baka maltlimpa själv är bland det enklaste som finns.
 
Denna gång använde jag mej av juice som vätska istället för mjölk ... och slutresultatet .... ett super saftigt :D bröd.
 
Till 3 bröd behöver du ...

MALTLIMPA

1 l apelsinjuice
2 bitar jäst
3 dl Tuoppi-malt
3 dl rågmjöl
3 dl kli
3 dl sirap
1 msk salt
c 11 dl mjöl
 
sirap+ vatten blandning  till pensling (lika mycket av båda)
 
Värm juicen till 37 grader och lös upp gästen. Blanda i de övriga ingredienserna och arbeta degen så den blir jänt och fin några minuter. Fördela degen i 3 smorda brödformar och låt jäsa 1½ h. Grädda i 175 grader i c 1½ h. När det återstår ½ h tar du och penslar bröden med sirapvatten blandningen. Låt brödet svalan under bakduk. 
 

Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...