En av de godaste grytorna


En praktisk och god bjudgryta och extra mustik tack vare portern.
Grytan går fint att förbereda dagen innan. 


PORTERGRYTA

1 dl svartvinbärssaft
1 dl soja
10 st enbär
8 st svartpepparkorn
2 tsk timjan
1 gulo lök
1 msk oxfond
c 1 kg nöt kött i grytbitar
2 dl grädde
2 msk mjöl
vatten

Blanda öl, svartvinbärssaft, soja, enbär, svartpeppar, timjan, lök och oxfond i en gryta. Koka upp. Tillsätt efter hand (se till att grytan kokar hela tiden) köttet. Låt små koka c 1½ h. Om vätskan har koka ihop för mycket så fyll på med ett par dl vatten. Koka upp en liten stund. Blanda grädde och mjöl och häll redningen i grytan. Låt grytan ännu koka 10-15 minuter. 

Servera till kokt potatis och kokta morötter. 

En super god gryta har du nu!





Inga kommentarer:

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...