Fredagspasta

 
Fredag!!!!
Ett glas vin och lite pasta med familjen ... vad mer behöver man?
 
Novium firar ÅRSFEST i Ekenäs detta år ... så kanske jag lite ändå harmas att jag inte fick någon av mina kolleger med lockad till en kväll i full gala (inte ändå så ofta man har möjlighet till det).
 
Men som ni ser går det inte någon större nöd på mej ... vin, pasta och iklädd en skön hemmamys dräkt har jag det super.
 

 
"Frysen Alén" hade ännu lite kantareller att bjuda på ...  så ikväll blev det ....
 
PASTA MED GRÄDDIGAKANTARELL och OXFILÉ
(3 pers)
 
Pasta Penne
 
½ gul lök
c 2 dl förvällda kantareller
3 msk rött vin
2 dl grädde
salt och svartpeppar
 
c 300 g oxfilé
 
parmesan
basilika
 
Koka pastan. Hacka löken och stek i smör. Tillsätt kantarellerna och fräs en stund. Höll över vinet. Låt koka in. Tillsätt grädden. Låt små koka så att grädden puttrar in i svampen. Stek köttet (vi körde medium). Blanda kokta pastan med svampen. Lägg upp pastan på tallrik och lägg oxfilén i skivor ovan. Strö över parmesan. Garnera med basilika.
 
HA EN SKÖN FREDAG!  

Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...