Påsk lunch

 
 
Dagens lunch!
 
Broilern passa fint som sådan till lite krämig risotto  ... så ska den serveras i Villa Alén idag ... men även super lämplig som kall till ett buffébord.
 
 
VINKOKT BROILER MED GREMOLATA
 
 
1 färk broiler
1 citron
1 röd lök
3 vitlöks klyftor
1 msk salt
10 svartpepparkorn
2 kvistar timjan
3 dl vitt vin
1 msk kycklingfond
vatten
1/4 tsk piriprir krydda
 
olivolja
 
gremolata:
2 vitlöksklyftor
½ dl hckad persilja
rivet citron skal
 
Tvätta broilern och lägg den i en stor kastrull.  Tillätt de övriga ingredienserna och häll över så mycket vatten att det täcker broilern. Låt koka under lock c 40 minuter.
Ta upp broilern och lägg den på ett galler med plåt under. Pensla med olivolja. Rosta i c 15 minuter i 225 med grillfunktionen .
 
Hacka vitlök och persilja och blanda i lite citronskal. Toppa broilen med detta och servera varm eller kall.

Inga kommentarer:

En lite bortglömd sötsak

Jag hade ingen tid att blogg om min födelsedags"tårta" innan resan ... så tänkte göra det nu istället.  Det bjöds på en en...