Påsktårtan

 
En påsktårta måste man ju ha på påsken ... eller hur?
 
 
 
 
Årets påsktårta är egentligen en vanlig gräddtårta ... som med ett gult marsipantäcke och med lite påskägg i mitten har förvandlats till en påskig gräddig sak. 
 

 
Tårtan är fylld med bland annat hallon och kvarg så det är en frisk och fräsch tårta i smaken.



 
 
Vem kan motstå en sådan här färggrann tårta?
 


 
 
PÅSKTÅRTA
 
4 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
 
Vispa ägg och socker pösigt 5 minuter i hushållsmaksin. Blanda de torra ingredienserna och rör  försiktig ner dem i smeten.
 
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i 25 minuter i 175 grader.
 
Låt bottnen svalna helt.
 
fyllning:
 
3 dl grädde
200 g smaksatt kvarg, vitchoklad-lime
300 g frysta hallon
c 3 smk socker
 
Vispa grädden och tillsätt kvargen. Rör samman. Tina de frysta hallonen och krossa dem sedan med gaffel och rör i sockret.
Dela kakan i tre bottnar. Fördela hälften av hallonen på den understa bottnen. Fördela hälften av gräddblandningen över hallonen. Lätt på det mittersta bottnen. Lägg på nytt lager med fyllning. Spara lite av gräddfyllning till locket. Lägg på det översta "locket" och sedan den sista gräddblandningen.
 
garnering:
 
1 tub gul marsipan
1½ dl grädde
 strössel
påskägg
 
Kavla ut marsipanen och skär ut stjärnan. Lägg marsipanen på tårtans ovan sida.
Fyll hålet med påskägg. Bred ut grädde på sidorna och strössla sedan på strössel.

1 kommentar:

Christina sa...

Härligt. Här skall det bli påskcupcakes. :)

Farsdag

Farsdag och självklart uppdukat till en mega frukost för familjen.  Bacon och ägg, frukt, olika pålägg, yohurt med kiwi, färskt bröd...