Bulla i brödform

 
 
 
En ny fin duk från Grekland prydde vårt kaffebord i går.
Duken får fungera som ett minne från vår resa och 15 års bröllopsdag.
 
 

 
"BULLABRÖD"
 
till en form behöver du ...
 
40 g smör
1 dl mjölk
1 tsk torr jäst
lite salt
3 msk socker
½ ägg (resten sparar du till penslingen)
4½ dl mjöl
smör
kanel
socker
½ ägg
pärlsocker
Smält smör och häll i mjölken ... blandningen ska vara 42 grader. Tillsätt salt, socker och ägg. Blanda torrjästen med vetemjölet. Arbeta degen i 5 minuter med hushållsmaskin. Låt degen jäsa c 40 minuter.
Kavla ut degen och bred på smör. Strö över socker och kanel. Rulla ihop och lägg rullen och ligga i en brödfom som du klätt med bakplåtspapper. Låt jäsa c 30 minuter.
Pensla och strö över pärlsocker. Grädda i c. 17-20 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen.
 
 
 
 
En saftig och god bulle blir det. Vill du baka flera bullabröd är det bara att dubblera receptet efter antalet brödformar du har.
 
Tips: Formen gör att bullan är behändig att frysa in. Och sen då du ska till stugan på sommaren kan bullan fungera som en frysblock när du packar med allt mat i fryskassen.

Inga kommentarer:

Ullanlinna

Knappast först skålen bubbel på Ullanlinna :)  ... men första i denna lokal för våran kronprinsessa. Igår var det invigning så nä...