En söndags eftermiddag

 
 
Fräsch och krämig citronpaj. Pajen lämpar sej som kaffebröd men även som dessert. Serverar du den som dessert kan du piffa upp den lite extra med färska bär ex hallon eller björnbär.
 

,
 
CITRONPAJ
 
4 dl mjöl
1½ dl florsocker
125 g smör
1 ägg
 
Blanda ihop ingredienserna till botten i en matberedare. Låt degen vila i kylen c. 1 h.
Kavla ut degen och klä en form med löstagbara kanter. Grädda i 200 grader i c 15 minuter. Låt svalan.
 
fyllning:
 
2 citroner
6 ägg
21/4 dl socker
2 dl grädde
 
Vispa ägg och socker poröts. Tillsätt saften från citronerna och till sist grädden. Blanda ihop smeten väl.
Sänk värmen till 150 grader. Häll smeten över botten och grädda i c 55 minuter. Låt pajen svalan.
 
Pudra över lite florsocker och servera.
 

 
 
Mums sa HAN ♥!
 

Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...