Bruschetta ...

  

 
 
... en klassiker och en maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg ... jag körde den som lätt lunch idag.
 
Eget bröd, själv odlade tomater och basilika från eget växthus ... med dessa ingredienser kan det bara inte bli fel.
 
 
 
 
Finhacka tomaterna, finfördela en vitlöksklyfta, hacka basilikan och blanda sedan ihop. Tillsätt god olivolja och smaksätt med salt och svartpeppar.  Smörstek brödet så det blir gyllenbrunt och knaprigt. Servera tomatröran på brödet.
 
M U M S!
 



 
 SNABBT LANTBRÖD
 
50 g jäst
5 dl vatten
1 msk olivolja
1 dl turkisk yoghurt
1 1/2 tsk salt
1 msk ljus sirap
6 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
 
Smula jästen och rör ut den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, yoghurt, rågsikt och den största delen av mjölet.
Arbeta degen smidig .. c 5 minuter med hushållsmaskin. Låt jäs i c 45 minuter.
Dela degen i 2 delar och rulla varje del till en längd.
Låt jäsa i 45-60 minuter. Grädda i 200°C i ca 25-30 minuter
 
 

Inga kommentarer:

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...