Toppengott

 
 
Generöst med topping!


 
 
En sockerkaka med ett härligt tjockt lager av hallonkräm.
 

 
 
SOCKERKAKA MED MASCARPONE- & HALLONKRÄM
 
75 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 lime (skal och saft)
1 dl grädde
 
topping:
1½ dl hallon (frysta går fint)
250 g mascarponeost
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Vispa ägg och socker pösigt (5 minuter med hushållsmaskin). Sikta ner de torra ingredienserna. Tillsätt limesaft och finrivet limeskal. Tillsätt grädden och till sist det smälta smöret. Rör smeten slät. Häll smeten i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i 30 minuter. Låt svalna.
 
Pressa hallon genom en sil. Rör samman  ost, florsocker, vaniljsocker och hallonpurén. Bred krämen över kakan och garnera med hallon och citronmeliss.
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Farsdag

Farsdag och självklart uppdukat till en mega frukost för familjen.  Bacon och ägg, frukt, olika pålägg, yohurt med kiwi, färskt bröd...