Hallo SEPTEMBER

 
 
HALLO 1 SEPTEMBER!
 
Idag blev det att baka en härligt saftig äppelkaka.


 
 
Äppelkakan i sej själv är inte något extra till utseende men när lite fixar med florsocker och leker med bokstäver av choklad blev den riktigt flott.
 

 
 
En höstlig kaffedukning fick blev det med en solros, äpplen och vildvin.
 

 
 
Och ett ljus ... oberoende om det är ljust eller mörkt ... ger det alltid en skön stämning.
 
 
 
 
MJUK ÄPPELKAKA
 
75 g smör
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
 
3 äpplen
c 1 tsk kanel
2 msk florsocker
 
Vispa smör, socker och vaniljsocker smidigt i en hushållsmaskin. Tillsätt sedan ett ägg i taget medan maskinen rullar på. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det sedan tillsammans med mjölken. Rör smeten slät. Häll smeten i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper.
Skala och kärna ut äpplena. Skär i bitar. Blanda äpplen, kanel och florsocker och fördela jämt över smeten.  Äppelbitarna kommer sedan att "falla" ner.
 
Grädda i 175 grader i c 35 minuter.
 
Låt kakan lite svalan innan du skär upp den.
 
 
 
 
Njut av kakan som den är ...


 
 
... eller servera med vaniljvisp.
 
 
 
 
Och en objuden kaffegäst hade vi. Det var nog säkert den underbara doften som spred sej när vi gräddade kakan som lockade denna typ.
 
 
Ha en skön söndagskväll!
 

Inga kommentarer:

Kaffebröd

Visste du att Tosca är namnet på en opera av Puccini ... och att operan troligen givit namnet åt vår älskade toscakaka.  Den är ett s...