Gott med broiler!

 
 
BROILER MED EN GRÄDDIG SÅS
 
8 broiler filéer
salt
peppar
4 dl hönsbuljong (fond + vatten)
4 msk mjöl
4 dl grädde
2 msk soja
1½ msk osötad senap
2 paket bacon
färsk timjan
 
Stek broilern i smör, salta och peppra. Skär filén i lite mindre skivor om du vill men detta är inte alls nödvändigt. Lägg över i en traktörpanna. Häll över buljongen och koka upp. Blanda mjöl och grädde och vispa ner i skyn. Tillsätt soja och senap. Låt puttra en stund så att filen är genomstekt. Skär baconet i små bilar och stek knapriga. Strö över bacon och garnera innan servering med timjan.
 
Servera med ris och kokta morötter.

Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...