... till efterrätt

 
 
 
JULIG CHEESECAKE
 
botten:
150 g pepparkakor
75 g smält smör
 
fyllning:
12 gelatinblad
200 g philadelphiaost
5 dl turkis yoghurt
3 dl florsocker
2 dl grädde
2 apelsiner, saft och rivet skal
 
gelé
3 gelatinblad
2 dl apelsinjuice med fruktkött
 
 
Smula pepparkakorna och häll i det smälta smöret. Blanda väl och tryck ut massan i en form med löstagbara kanter. Grädda i c 10 minuter i 200 grader. Låt kallna.
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda philadelphiaosten, yoghurten, florsocker, apelsinsaft och apelsinskal till en jämn smet. Vispa grädden och rör ner i smeten. Smält geletinbladen på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och ställ kallt och låt stelna c 3-4 timmar.
 
Blötlätt gelatinblad i kallt vatten och smält dem i c ½ dl saft. Blanda i resten av saften och häll sedan försiktigt över kakan. Låt kakan stå kallt över natten.
 
 
(Då jag bakade kakan s hade jag i bara 10 gelatinblad och då var den lite väl lös enligt min smak) så därför nu 12 hela i receptet ni får. Men obs... allt beror lit på hur stora apelsiner du har och hur mycket saft det kommer ur. Men mitt tips är att hellre ett gelatinblad för mycket.)
 
 
 

Inga kommentarer:

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...