Fruktigt

 
 
Verkligen ett saftigt bröd ... och verkligen med en stark betoning på saftig ...  i och med att ända vätskan i brödet verkligen är saft.
 
 
SAFTIGT FORMBRÖD
 
½ l saft (jag hade Valios saft av 3 frukter)
1 påse torr jäst
1 msk brödsirap
½ msk salt
6 dl mjöl
6 dl semlemjöl
 
Börja med att värm saften till 42 grader. Blanda i sirap och salt. Arbeta sedan i mjölet i vilket du först blandat den torra jästen. Arbeta degen i c 5 minuter i hushållsmaskin. Klä två brödformar med bakplåtspapper och fördela degen jämt i formarna. Låt brödet jäsa c 30 minuter. Grädda sedan i 200 grader i c 30 minuter.
 
 

 
 
Det här brödet behöver inte så mycket mer än bara smör ... ja kanske en liten ostskiva.
 
 Ända nackdelen med detta bröd är att det är godast samma dag som det bakas. Men i och med att bröden inte blir så stora så brukar det inte bli mycket mera än en lite kantbit kvar till dag två här i Villa Alén.
 
 

Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...