Inpirationskällan = "Skogen"




Dagens rubrik är så mycket inside story att jag inte ens kommer att försöka förklara. 
Men jo ibland är det bara något/någon som ger mej inspiration när jag bakar. 

Denna kaka smakar liksom vuxet och är ett helt super enkelt recept. 


CHEESECAKE MED BAILEYS

botten:
250 g ballerina choklad kex
50 g smält smör

fyllning:
600 g naturell färskost
3 ägg
2 dl socker
1 dl Baileys likör

garnering: 
mörk choklad

Smula kexen och blanda sedan med det smälta smöret. Tryck ut massa i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper.

Vispa färskost, ägg, socker och likör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i 45 minuter i 150 grader. Låt svalna. Hyvla mörk choklad tunt med hjälp av en kniv och strö över kakan.

Gör kakan gärna en dag i förväg och förvara den svalt.


1 kommentar:

Daniela sa...

Vad god den ser ut! Har du provat ersätta färskost med nåt annat, typ kvarg?

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...