Inpirationskällan = "Skogen"




Dagens rubrik är så mycket inside story att jag inte ens kommer att försöka förklara. 
Men jo ibland är det bara något/någon som ger mej inspiration när jag bakar. 

Denna kaka smakar liksom vuxet och är ett helt super enkelt recept. 


CHEESECAKE MED BAILEYS

botten:
250 g ballerina choklad kex
50 g smält smör

fyllning:
600 g naturell färskost
3 ägg
2 dl socker
1 dl Baileys likör

garnering: 
mörk choklad

Smula kexen och blanda sedan med det smälta smöret. Tryck ut massa i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper.

Vispa färskost, ägg, socker och likör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i 45 minuter i 150 grader. Låt svalna. Hyvla mörk choklad tunt med hjälp av en kniv och strö över kakan.

Gör kakan gärna en dag i förväg och förvara den svalt.


1 kommentar:

Daniela sa...

Vad god den ser ut! Har du provat ersätta färskost med nåt annat, typ kvarg?

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...