Key lime pie


 
 
En amerikansk dessert som görs på limesaft, äggulor, och kondenserad mjölk i ett pajskal.
En alldeles underbar syrlig limepaj som du toppar med en klick grädde vid servering.


 
 
Är en lättlagad dessert som passar om du ska bjuda många gäster.
En bit är en perfekt avslutning på en god middag.


 
KEY LIME PIE
 
100 g digestivekex
2 msk socker
75 g smält smör
 
fyllning:
1 burk (400 g) sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
Rivet skal av en lime
Pressad saft av en lime
 

 Krossa kexen riktigt fina. Blanda med socker och smält smör.  Tryck ut massan i små formar (har du inga tartlettformar fungerar engångs formar även ypperligt). Grädda i 175 grader i c 10 minuter.  Vispa samman mjölk och äggulorna. Tillsätt limesaft och det rivna limeskalet. Häll blandningen i formarna.   Grädda i 15 minuter. Låt svalna i formarna. Ställ i kylen några timmar (gärna till nästa dag). Servera med grade och lime
 

 
 
Önskar er alla ett fint och skönt veckoslut.
 
 
KRAM 
 
 

Inga kommentarer:

Sommarlovs göra

När det är sommarlov och det regnar ute ... då bakas det och jag hade de bästa assistenterna.  Vi baka chokladmuffins ... och själ...