Nästan vegetariskJa det är nog bara rommen på toppen som gör att denna förrätt inte är vegetarisk ... om man nu inte räknar med gelatinbladen.

Denna kaka är gjord i en vanlig rundform ... men som jag istället vid servering valt att skära ut i c 5 x 5 cm stora bitar. Om man väljer att göra så här så räcker kakan till 6 förrätter. Och kvar har du konstiga restbitar ... som är riktigt goda att äta dagen efter festen ;)  ... då man vill ha något saltigt och gott.  

Förrätten går även enkelt att variera i och med att du kan välja mellan ... räkor, kräftor eller rom ... som du garnerar förrätten med.
CHEESECAKE  med  ... räkor, kräftor eller rom

75 g smör
200 g mörkt mjukt bröd

fyllning:
2 rödlök
5 gelatinblad
300 g crème fraiche
400 g naturell färskost
salt och peppar

garnering och servering:
räkor, kräftor eller rom
rucola

Smält smöret. Skär brödet i smulor (eller använd dej av en matberedare) och blanda ner brödet i det smälta smöret. Tryck ut brödblandningen i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Ställ svalt medan du lagar fyllningen.

Skär rödlöken fint. Blanda ihop crème fraiche och färskosten med rödlöken. Lägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten. Krama ur vattnet och smält sedan upp dem i en kastrull. Blanda ner gelatinet i fyllningen. Salta och peppra. Häll blandningen i formen och låt stå kallt över natten. 

   

Inga kommentarer:

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...