Osso buco - "bone with a hole" på italienska




OSSO BUCO

1½ kg kalvlägg med ben
2 gul lök
3 morötter
6 stjälkar selleri
4 dl vatten
2 dl rödvin
3 köttbuljongtärningar
600 g krossade tomater
70 g tomatpuré
3 vitlöksklyftor
rivet skal av en citron
3 lagerblad
1½ tsk timjan

Bryn köttet, salta och peppra. Lägg köttet i en gryta. Skala och hacka löken. Skala och tärna morötterna. Skiva sellerin. Lägg grönsakerna i grytan. Tillsätt vatten, vin, buljong, tomatpuré och krossad tomat. Skör vitlöken liten och lägg i grytan. Lägg i rivet citron skal, lagerblad och timjan. Låt grytan småkoka under lock c 1½-2 h. 

Servera med pasta. 

Inga kommentarer:

Midsommaren

Midsommaren kom och gick .... och vi har haft en riktigt bra sådan. Den mera stillsamma versionen innehåll även den de viktiga elemen...