Perfekt



Alla var vi lite salt sugna och i kylen hittades  ... en öppnad grädde, en oöppnad sillburk och så kalla kokta potatisar från dagens lunch. 

Och vad får man av det ... jo en sillsmörgås.
Och det går riktigt fint att äta en sådan även denna årstid ... och inte bara på sommaren. 
Och den var extra god efter söndagsbastu.


EN VARDAGS SILLSMÖRGÅS
(5-6 st smörgåsar)

c 1 dl grädde
1 msk majonäs
salt 
1 burk sill (jag hade senapssill)
c 6 kokta kalla potatisar 
4 kokta ägg
dill 
reissumies (eller annat bröd)

garnering: 
dill 

Vispa grädden lätt och blanda i majonäs. Salta lite. Dela sillen i mindre bitar. Skala och skär potatisen i bitar. Skala och dela äggen. Blanda ihop allt och låt stå svalt c 1 h. Smöra brödet och lägg på riktigt med sillröra. Garnera med dill.

Och är du över 18 är detta absolut en smörgås som skall sköljas ner med en kall öl ;) 


Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...