Nästan bara mjöl och vatten




Förra veckan bakade jag dessa super ljusa och säkert mega ohälsosamma semlor.
Men dom gick hem ... Vera hade en kompis på besök och hon åt typ fyra stycken och sa att det här är nog de godaste semlorna hon ätit. En tuff och rolig liten tös är hon också ... jag stor gillar henne. 




Kör man lite ohälsosamt så kör man väl fullt ut  ... så jag valde att ha en favorit på min semla ... apelsinmarmelad.

LJUSA SEMLOR

8 dl mjöl
2 påsar torr jäst
1 tsk socker
1 tsk salt
75 g smält smör
2½ dl vatten

Blanda mjöl, torr jäst, socker och salt i en skål. Smält smöret och blanda ner vattnet. Se till att vätskan är 42 grader. Häll vätskan över de torra ingredienserna. Arbeta degen i hushållsmaskin i c 5 minuter. Låt jäsa c 1 h. Dela degen i c 20 bitar och forma till små semlor. Låt semlorna jäsa c 30 minuter. Grädda i 225 grader i c 25 minuter. 


Inga kommentarer:

Pastasallad

Pastasalladen är ett bra inslag på buffébordet då du bjudit hem många gäster på grillfest. Den här pastasalladen passar till både få...