Steg för steg



Oftast finns det färskt kaffebröd hemma i Villa Alén ... men inte alltid. 
Så igår då jag hade en semesterdag blev det att baka för att fylla frysen.

Det blev bulla ... ljuvliga kanelknutar. Valde att laga knutar för till dem behövs inga bullapapper. Så mycket bättre då man sitter ute i solen och fikar och inte har en massa bullapapper som flyger omkring. 


KANELKNUTAR


1 dl socker
½ tsk salt
1 tsk kardemumma
1 ägg
2 påsar torr jäst
4½ dl mjölk
13 dl mjöl
125 g mjukt smör

fyllning: 
smör, socker och kanel

pensling och garnering:
ägg och pärlsocker

Lägg socker, salt, kardemumma och ägg i en stor skål. Blanda ihop. Värm mjölken till 42 grader och häll i.
Blanda torrjäst med lite av mjölet och rör i vätskan. Arbeta in resten av mjölet och till sist det riktigt mjuka smöret. Arbeta degen i 5 minuter med hushållsmaskin. 
Låt degen jäsa 1 h. 




Dela degen i två delar och kavla ut. 




Bred ut det mjuka smöret och strö över socker och kanel.




Vik dubbel från långsidan och skär i c 2 cm breda remsor. Rulla remsorna och knyt sedan en knut. Dölj ändarna under bullen.  




Låt bullarna jäsa c 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. 




Grädda i 225 grader i c 8-10 minuter.

Och sen var det bara att fylla frysen med en massa goda bullar. Sparade nog en plåt med bullar så att när resten av familjen kom hem så var det inte bara bulladoften dom fick njuta av utan även pinfärska bullar.

Finns inte mycket bättre än varm bulla och ett glas kall mjölk oberoende om man är 5 år eller 41 :)


Inga kommentarer:

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...