Det saltaGårdagens vackra tårta.

Vacker och vacker ... kanske inte så fin när denna bild togs. Men ni skulle ha sett den innan ... innan den såg ut som en "sprängd anka" ... då var den riktigt stilig (om jag får säga det själv). Vill du ha receptet ... då får du vänta ett par veckor ... eller köpa tidningen Västra Nyland 22.5  ;)

Så inga söta recept idag ... nej idag blir det att blogga om de små söta minipajerna som det bjöds på igår. Dom är riktigt riktig enkla (gud vad jag sliter ut det ordet här på bloggen) att göra. 
MINIPAJER
(c 30 st)

1 stor smördegsplatta (600 g) (Myllyn Paras)
1 ägg

fyllning:
ruccola
tärnade soltorkade tomater i olja
basilika

5 äggulor
200 g creme fraiche
2 dl emmental ost
salt och peppar

Låt degplattan tina och kavla den sedan lite tunnare. Dela i c 30 fyrkantiga bitar. Lägg degen i små aluminiumformar. Pensla med uppvispat ägg. Finfördela ruccola  och basilikan som du sen lägger i formen. Lägg c ½ tsk soltorkade tomater i varje form. Blanda äggulor, creme fraiche och ost. Salta och peppra. Fördela äggblandningen i formarna. Grädda i 225 grader i  c 13 minuter  Inga kommentarer:

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...