Paj med smak av sommar

 
 
RABARBER- OCH JORDGUBBSPAJ
 
 
 
Botten:
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
100 g smör
1 ägg
 
Fyllning:
200 g rabarber
2 dl jordgubbar (går även bra med frysta)
1½ dl socker
1½ msk potatismjöl

Smuldeg:
100 g smält smör
3 msk socker
1½ dl mjöl
1½ dl havregryn
 
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Lägg i kallt smör som du skurit i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölet i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform som är c 25 cm i diameter och grädda i 200 grader i c 10 minuter.
Skiva rabarbern och jordgubbarna. Blanda sedan ihop rabarber, jordgubbar, socker och potatismjöl och bred ut fyllningen på det förgräddade bottnen.
Smält smöret. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Strö smuldegen över fyllningen.
Grädda i 225 grader i c 20 minuter
 
Servera med vaniljsås  eller med vaniljglass.
 
 
Och så här såg det ut i Västra Nyland senaste veckas torsdag...
 
 
 

Inga kommentarer:

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...