Smaker som gör att man blir som barn på nytt

 
 
RABARBER- OCH JORDGUBBSKRÄM

 
c 7½ dl vatten
1½ dl socker
c 200 g rabarber
c 1½ dl jordgubbar

2 msk maizenamjöl
½ dl vatten


Skär rabarbern i skivor. Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp vatten och socker. Tillsätt rabarber och jordgubbar i det kokande vattnet och låt koka 5-7 minuter. Blanda maizenamjöl och ½ dl vatten. Ta kastrullen från plattan och häll i maizena blandningen. Låt sedan krämen sjuda upp. Låt svalan.

Åt som sådan, ät med lite flingor eller servera krämen med en klick vispgrädde.

Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...