Även goda dag två ;)



Ingen buffé utan bröd!




KUVERTBRÖD


1,2 liter vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
100 g rumsvarmt smör
1 påse torr jäst
5 dl mjölk
1 ägg
2 tsk salt
2 tsk socker


fyllning:
c 100 g rumsvarmt smör
garnering:
ägg för pensling
olika frön (vallmofrön, linfrön)



Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt salt, socker och jäst. Värm mjölken till 42 grader och tillsätt mjölken sedan i mjölblandningen. Tillsätt ägget. Arbeta ihop till en deg (c 5 minuter med hushållsmaskin). Låt degen vila c 1 timme. Kavla ut degen till en avlång platta. Bred på smör och vik degen i tre delar. Skär i snibbar. Låt jäsa c 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i 250 grader i c 8-10 minuter.






Inga kommentarer:

Sommarlovs göra

När det är sommarlov och det regnar ute ... då bakas det och jag hade de bästa assistenterna.  Vi baka chokladmuffins ... och själ...