En sockerkaka utan socker



En kaka du bra kan ha liksom i reserv ... ifall det kommer "objudna" gäster.

Den är liksom för enkel att baka och så kan du kombinera den med nästan vad som helst. 


alt 2) servera den med  MASCARPONE- & HALLONKRÄM

eller som jag gjorde när jag baka kakan 

alt 3) jordgubbar med citronmeliss och så lite färdig köpt glaze gjord på jordgubbar och balsamico. 




EN FAKE SOCKERKAKA

En burk kondenserad mjölk (c 400 g)
4 ägg
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
50 gr smält smör

Vispa ihop ingredienserna med en elvisp. Grädda i en form med löstagbara kanter. Grädda i 175 grader i 40 minuter. Garnera med florsocker. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm... hur ska man göra den här kakan? Blanda ihop alla ingredienser på en gång och bara vispa ihop. Eller vispa t.ex äggen skilt och sen blanda I resten?

Bella sa...

Allt i en skål och så bara att vispa

Kom in i rätt höststämning

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Smakrika och färgglada  soppor är både vackra att se på och goda att äta. ...