Enligt tradition blev det att fira TENALADAGENFörst en liten varning ... detta inlägg innehåller typ tusen bilder och text om egentligen inget nyttigt för omvärlden. 

Enligt gammal  ... par år liksom ... tradition skall vi till min syster för att fira Tenaladagen. Den festliga dagen inleds självklart festligt med bubbel. 
Enligt tradition gör vi den lilla frågesporten som det bjuds på  ... och enligt tradition är det ingen av oss vuxna som kan briljera med sina kunskaper inom lantbruk. 
Vi är dock nöjda med att barnen kände igen alla djuren ;)
Ett varv på hästryggen ... och enligt tradition börjar lilla sessan Vera lite pirra om att hon vill börja rida.
Och självklart blev det fika hos Frimans och detta lilla kakmonster åt upp våra tårtbitar. Han bara älskar tårta och Frimans kinuskitårta fick nog mera än godkänt av killen.
Dagens småttingar samlade ...
Astrid, Linnéa, Elin, Eddie och Vera 


 I år hoppade vi alla upp på traktorflaket för att få oss en liten rundtur i byn. 
Och tur var väl det för traktorn förde oss till prästgården. 
Den nya ägaren önskade oss varmt välkomna och så fick man ta sej en titt i det huset som genomgått en full remont. 
Helt ljuvligt alltså ... skulle bra kunna flytta in fast genast. 
Allt var så smakfullt gjort och allt var så där snyggt och enkelt. Inget extra kräsä ... utan enkelt, stiligt och riktigt enligt min smak. 
Allt handarbete ... allt från gardiner till granna trasmattor ... var fina och helt sjukt passande på detta ställe. 
Idyll är vad man kan beskriva det vi fick se. 
TACK för titten :)
Sen hem till vår basstation i Tenala ... hem till min systers SOLIGA terrasss.
En kall sangria med syrran. Många tar fel på oss. Och jo så här kan jag förstå (samma bikinitopp) ... men skulle man se en helbild så är det jag som saknar den platta magen ;) 
Kan även informera er om att många även tar fel och tror att min lillasyster är min dotter Fanny.  Det blev pool-häng ...
för små ... 
... och stora "barn"
Men efter en jätte god sommarbuffé som min syster dukat upp blev hettan lite väl ...
... så det blev att besöka Tenala strand ... Vikstrand. 

Vissa vada i så där snyggt och små tantigt medan andra valde lite tuffare sätt.
Rasse är helt sjukt duktig på volter ... ingen skillnad om det är med eller utan skidor. 
Han har även andra talanger  ;)
Han är helt mega god och snäll med de mindre kusinerna och alla avgudar dom och uppskattar att han ger sej tid för att hänga en kväll med dom. Även en moster uppskattar att få ha lite häng med ett lite äldre systerbarn. 
När vi träffas är det alltid kul. Vi glömmer ibland bort vår ålder och att vi är föräldrar ... 
... och det är då sådana här små bilturer kan ge en en massa skratt. En gammal Rellu, fullt ös med musik från början av 90-talet (radion är sönder och det finns bara en gammal CD i bilen), varmt och ett varv genom byn ... och självklart blir det en liten kort film som publiceras för resten av världen. En film som vi kan skratta åt tusen gånger men som resten av världen inte kanske hänger med i det som vi tycker att är skit kul. Nåja .. det är sådant som händer när man är uppkopplad 24-7.
Dagen avlutas med en frågesport gällande Tenala och några av dess invånare. Robban håva in de mesta poängen och vann således huvudvinstern ... ett par snygga, varma TENALA sockor.
Klockan blir mycket ... och vid ett skede fundera vi skarpt på att göra vår egna video till "Wiggle" låten. Idag är jag riktigt, riktigt glad att dom dansmooves inte blev förevigade på någon apparat utan finns bara i våra minnen. 

TACK Tenala familjen för igen en helt super Tenaladag.

Inga kommentarer:

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...