Smörgåstårtan




SMÖRGÅSTÅRTAN
för c 18-20 personer

1 stort runt bröd för smörgåstårta som är delat i fyra lager

2½ dl buljong

fyllning 1:
1½ röd paprika 
c 400 g skinka
5 stora msk senapsgurka
200 g creme fraiche
blast av en ny lök

fyllning 2:
300 g smältost
200 riven emmental
200 g färskost med smak av gräslök

garnering:
½ av fyllning 2 + 200 g creme fraiche
små tomater
små mozzarella bollar
sallad
gurka
skinka
persika
persilja

Gör så här:
1. Koka upp en buljongtärning i rätt mängd vatten (står på förpackningen).
2. Skär paprika, skinka och blasten i små bitar och blanda sedan ihop med resten av ingredienserna.
3. Blanda ihop att till fyllning två. 
4. Lägg en brödskiva som botten och fukta med buljongen. Bred ut ½ av fyllning 1. Lägg på en ny brödskiva. 
5. Fukta med buljong och bred på ½ av fyllning 2. Lätt på en ny brödskiva.
6. Fukta och bred på resten av fyllning 1 och täck med den sista brödskivan (lägg den med uppe sidan nedåt så blir det en jämnare yta att dekorera).
7. Låt kakan stå i kylen över natten. 
8. Blanda resterna av fyllning 2 med creme fraiche. Täck hela tårtan med blandningen.
9. Och sen till det roliga ... bara att börja dekorera enligt eget tycke och smak. 




Inga kommentarer:

Kom in i rätt höststämning

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Smakrika och färgglada  soppor är både vackra att se på och goda att äta. ...