Innihoppsan gott



... och passar att servera nästan när som helst. Idag var det vår snabba middag. 
Jo tro det eller ej ...  fylld paprika är en väldigt snabb och lätt maträtt att tillreda. 

Av detta recept blev det 12 st halvor

FYLLD PAPRIKA

6 st paprikor 
400 g malet kött
1 paket bacon
1 gul lök
2 msk tacokrydda
4 dl kokt ris
riven ost

Dela paprikorna, lossa kärnorna och skölj. Lägg på en ugnsplåt och förgrädda paprikan i 200 grader i c 10-12 minuter. Under tiden gör du fyllningen. Koka ris. Stek köttet och krydda med tacokryddan. Skär baconet i mindre bitar och stek i panna. Skär löken och stek även den.  Blanda köttet, bacon, lök och det kokta riset. Ta ut paprikorna och fyll dem med kött-ris blandningen. Lägg riven ost på varje paprika och grädda sedan ytterligare c 10 minuter så att osten gratineras och paprikan blir mjuk. 

Servera de fyllda paprikorna med en grönsallad. 



Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...