Vitchoklad och hallon kan inte bli fel



Är du en stor vän av vitchoklad? Vitchoklad och hallon är en helt ljuvlig smakkombination, så moussetårtan med bland annat dessa två ingredienser passar fint för både stora och små livsnjutare. 



 HALLONMOUSSETÅRTA

Botten:
200 g digestivekex
25 g smör
100 g mörkchoklad



Fyllning:
200 g vitchoklad
2 dl grädde
200 g naturell färskost
4 dl färska hallon

Garnering: 
hallon

Krossa kexen. Det gör du enklast genom att sätta kexen i en påse och sedan kavlar du över påsen. Vips har du fina kexsmulor. Smält smör och choklad och blanda sedan ihop det med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Ställ svalt medan du gör fyllningen. Fyllning: smält chokladen. Vispa grädden och rör sedan ner färskosten. Vänd ner den smälta chokladen och till sist de färska hallonen. Häll fyllningen i formen och låt kakan stå svalt tills den stelnat. Gärna över natten. Lossa kakan från formen och garnera. 

Inga kommentarer:

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...