En fest soppa



Hummersoppa är en perfekt rätt vid festliga tillfällen eftersom den är både lyxig och kan förberedas.


Vi hade den som en kvällsbit en lördagskväll.


Jo med "enbart" två månader kvar till nyårsafton börjar jag fundera på nyårs menyn. Och innan den slutliga menyn blir fastslagen får min egna familj fungera som försökskaniner till olika maträtter.

Vi kommer i år igen att vara en massa människor runt middagsbordet så menyn måste både vara enkel att fixa och ganska förmånlig. 

Nu kanske ni funderar över mitt val av ingrediens till denna kanske blivande nyårs förrätt ... hummer ... billigt???

Jo denna hummersoppa är förmånlig ... kolla bara ingredienserna så vet du varför ;)


HUMMERSOPPA till ett förmånligt pris
(5 pers förrätt)

1 gul lök
3 plommontomater
1½ dl fänkål som hackat i mindre bitar.
1 dl vitt vin
5 dl fiskbuljong
1 msk konc. hummerfond
2 dl grädde
salt och peppar

dill 


Fräs den hackade löken och den finfördelade fänkålen i smör i en kastrull några minuter. Dela tomaterna i klyftor och ta enbart tomatköttet till vara. Lätt tomatköttet med i pannan. Häll på vin, buljong, fond och grädde. Låt små koka c 15 minuter. Kör soppan slät med en mixer. Salta, peppra, dekorera med dill, servera och NJUT!


(och det är nu denna årstid som man bara kan be om ursäkt för usla bilder)







Inga kommentarer:

Pastasallad

Pastasalladen är ett bra inslag på buffébordet då du bjudit hem många gäster på grillfest. Den här pastasalladen passar till både få...