Soppa



Efter 24 timmar med bästa väninnan ... innehållande en massa "soppa" ...  krävs 15 timmars sömn för att bli återställd. Så jag missade helt kanelbullens dag. Idag, lite för att kompensera det, bakade jag småbröd smaksatta med kardemumma som jag serverade till ny kokt rabarbersoppa. 




RABARBERSOPPA
(4 pers)
5 dl vatten
1 dl strösocker
1 msk koncentrerad hallonsaft
c. 2 dl rabarber
1 msk potatismjöl
½ dl vatten


Koka upp vatten, socker och hallonsaft. Skär rabarbern i bitar. Tillsätt rabarbern i sockervattnet. Koka 5-7 minuter. Kör soppan slät med stavmixar. Blanda potatismjöl med vatten. Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner blandningen. Lätt kastrullen tillbaka på plattan och koka upp soppan. Häll upp soppan i portionsskålar.  

 



SPRÖDA SMÅBRÖD MED KARDEMUMMA

50 g mjukt smör
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/4 dl olja
1½ dl mjöl
1 stor tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt oljan lite i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt de torra ingredienserna och rör allt till en jämn deg. Rulla degen till 20 små kulor. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i c 20 minuter. 





Inga kommentarer:

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...