Matskribentens blogginlägg

 
Vi har inte mera långt till första advent och vill du redan börja känna doften av jul sprida sej i köket så ska du baka denna glöggkaka.

 
 
 
GLÖGGKAKA MED CHOKLAD

2 dl glögg
2,5 dl farinsocker
200 g smör
3 ägg
100 g mörk choklad, i bitar
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk nejlika1/2 tsk pomerans


Florsocker till garnering

Lägg glögg och farinsocker i en kastrull och koka upp. Lyft pannan åt sidan och rör i smöret. Låt blandningen svalna. Vispa i äggen ett i taget. Blanda i de torra ingredienserna och chokladen. Smöra och mjöla en 1,5 l kakform. Häll smeten i formen och grädda i 175-graders ugn på nedersta falsen i ca en timme.
Garnera med florsocker.
 
 
 
 
 
Och så här såg det ut i Västra Nyland idag.
Trevlig Svenska Dagen på er alla!
KRAM
 

 

Inga kommentarer:

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...