Klassiskt, enkelt och gott


 
 
 
Nyårsafton och du har ännu inte kommit på vad du skall servera för sött som avslutning vid nyårsmiddagen?
 
Här en dessert som man ännu idag hinner fixa ... så de kan avnjutas vid tolvslaget.
 
Ett tips för att få vilken dessert som helst att bli perfekt vid nyåret är att dekorera den med några sifferljus.
 
 
Önskar er alla en riktig GOTT NYTT ÅR 2015!






BUDAPESTRULLE

5 äggvitor
2½ dl socker
1 msk citronsaft
1 dl hasselnötspulver
2 msk maizena
½ dl hackad mandel

fyllning:
3 dl vispad grädde
1 tsk socker
175 g mandarinklyftor i sockerlag

garnering: 
smält choklad

Vispa äggvitorna hårda. Tillsätt socker och sedan citronsaft.
Blanda hallelnötspulver, maizena och hackad mandel. Rör försiktigt ner den torra blandningen i äggvispet. Lägg smeten i en sprits med stor öppning. Spritsa ut smeten på bakplåtspapper. I och med att man spritsat ut smeten så spricker inte marängen då man sedan skall rulla ihop den. Grädda i 160 grader i c 25 minuter. Vänd rullen på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna helt. Vispa grädde och bred på marängen. Fördela sedan mandarinerna och rulla ihop. Garnera med smält choklad. 
 
 
 
 

 

Inga kommentarer:

Finner inga ord ...

... och vet inte ens hur jag här på bloggen skulle kunna uttrycka mej gällande den tragiska händelsen som hänt i Ekenäs. Den berörd...