Klassisk husmanskost




Idag blev det biff med lök i steksås, kokt potatis, morötter med spenat och ärter.
Husmanskost är nog mat man egentligen aldrig tröttnar på. 






Jag tycker att husmanskost är en god, hemlagad, ganska hälsosam mat med enkla råvaror.
En maträtt alla i familjen oberoende ålder kan äta. 





Hemligheten bakom goda lökbiffar är nog det att biffarna skall få puttra på en god stund så dom blir riktigt möra. 
  

LÖKBIFFAR  

c 1 kg nöt yttre filé som du skär till biffar (eller så köper du färdiga biffar)
salt
svartpeppar
lök

Stek biffarna i smör, salta och peppra. Efter varje stekning häller du vatten i stekpannan så du får steksky. Lägg över biffarna i en kastrull eller traktörpanna och häll över skyn. Skör löken i ringar och stek även dem en aning i stekpannan. Lägg löken på biffarna. Låt nu allt puttra på i c 45-60 minuter. 





Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...