Att göra på sportlovet
Vad hitta på att göra då vädret är som det är ... inte precis det perfekta sportlovs vädret här i vår ända av Finland. Idag då jag vaknade var det knappt någon snö alls kvar :(

Tur hade vi planerat in en sleepover med kusinerna.

Hade bakat goda citronmuffinsar på morgonen och sen kom lilla Vera på den goda idén att dom kan ju dekorera muffinsarna.


Ända problemet var att jag inte hade någon färskost eller vispgrädde hemma i kylen så det blev istället en smörkräm så att allt stössel skulle hållas på. 

Min plan hade varit att bara pudra över lite florsocker som dekoration :)


Vera plockade fram allt vårt strössel och annan kakdekoration på en bricka så att det sen bara var att välja. Detta visade sej vara ett bra sätt att få burkarna med bara lite strössel i tömda. 


Det var kusin Linnéa ... 


och kusin Astrid som var gästerna. Medan Vera och Linnéa dekorerade typ tre muffinsar var satt Assi fullt koncentrerad med sin första. 

Men se bara så fina dom blev.


CITRONMUFFINS
(12 st)


125 gr rumsvarmt smör
2½ dl socker
3 ägg
2 msk citronsaft
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl turkisk yoghurt 

florsocker

Rör smör och socker så det blir vitt och fluffigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i smeten. Lägg i citronsaft och yoghurt. Blanda väl. Fördela smeten i 12 muffinsformat. Grädda i 225 grader i c 15 minuter. Låt svalan och pudra på lite florsocker innan servering. 

Sen var det bara att duka fram och gotta sej ... och framförallt känna sej nöjd.
Precis vad dessa tre brudar verkligen gjorde. 


Och på tal om att göra på sportlovet. Jag och Vera lekte frissa igår. Hela 20 cm kortare frisyr har vår lilla sessa nu. Hon har ett hår som jag ... ett hår som växer som ogräs ... så om någon månad är det igen långt. 


Ha det gott!Inga kommentarer:

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...