Fixa egen pasta




Att fixa sin egna pasta är inte alls svårt.
Det behövs bara mjöl, ägg, lite olja och salt. 

Jag brukar ha typ 1 ägg per 1½ deciliter mjöl (beroende på hur stora äggen är)
Här hittar du ett bra grundrecept







Dammar av pastamaskinen och njuter. 
Får en sådan härlig känsla när jag gör egna pasta ... en endorfinkick för mej ;)






Det blev rosettpasta, fjärilspasta ... ja kalla det vad du vill ... men tror dom heter farafelle på riktigt. 

Väldigt enkla och faktiskt inte så farligt arbetsdryga att göra som dom ser ut.





Och skulle jag skriva en pastabok skulle detta ju vara den perfekta pärmen ;)

Men nu till det perfekta pasta receptet som jag fixade en söndag i februari. 



BELLAS PASTA
(c 6 pers)

2 paket bacon 
2 vitlöksklyftor
c ½ dl grädde
c 80 g baby spenat
2 stora bifftomater

Riven parmesan

Tärna bacon och stek i panna med vitlöken som du skurit i tunna skivor. När dom fått bra färg och blivit härligt fint stekta tillsätter du grädden så baconet blir lite mera krämigt. Lägg i spenat och sedan bifftomaten som du skurit i mindre bitar. Låt spenat och tomaterna blir värma och servera sedan med den hemgjorda pastan. 

Sen är det bara att riva på riktigt god parmesan och NJUTA!




Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...