Frosseri i repris




En enkel bulla smaksatt med kardemumma ...






 ... och under det florsockerpudrade locket finns en fyllning med mandelmassa (eller sylt om du är en sådan där sylt person) och vispad grädde.






Helt super goda ...






 .. och sådana här får man med gott samvete äta precis hur många som helst. 



FASTLAGSBULLAR

100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1 tsk kardemumma
1 ägg
10-12 dl mjöl

pensling:
ägg

fyllning:
mandelmassa/sylt
Vispgrädde smaksatt med lite vaniljsocker

dekoration:
florsocker


Smält smöret och tillsätt mjölken. Vätskan ska vara 37 grader. Smula ner jästen. tillsätt salt socker och ägg. Blanda i mjöl efter hand och arbeta degen c 5 minuter i hushållsmaskin. Låt jäsa c 30 minuter. Baka till 12 st runda bullar . Låt jäsa c 30 minuter. Pensla med ägg. Grädda i 200 grader i 10 minuter.

Låt bullarna svalan. Skär av lock och fyll bullarna med någon av fyllningarna. Spritsa grädden på bullan och lägg till sist på locket. Sikta över florsockret. 


KRAMIS

 

Kommentarer

Populära inlägg